5 Basit Teknikleri için Hamilelikte Aşı
5 Basit Teknikleri için Hamilelikte Aşı
Blog Article
Ağrı ve Şişkinlik Aşının binaldığı yerlerde ferah ağrı ve şmeselekinlik oluşması olabildiğince yaygındır ve ekseri düzgülü bir reaksiyondur.
Tetanoz aşısı umumiyetle emin bir aşılama yöntemi olmakla omuz omuza, temelı taraf etkileri de mümkün. Bu yer etkiler arasında:
1980’den sonra doğan kadınların aşı kayıtlarının bulunması yerinde, yakışır aralıklarla mimarilmış en az 3 doz DBT/Td/TT, doğurganlık çağında kuruluşlmış 2 doz TT/Td dozu namına sayılır ve aşı takvimine lafındığı yerden devam edilir.
Boğmaca enfeksiyonu her yaştan bireyi etkileyebilir, ancak temelı gruplar bu hastalığa karşı daha hassastır:
Menenjit salgınlarına karşı ana adaylarının hamilelikte aşılanması hayırlı olabilir. Aşının bebeğe ve nene adayına belirlenmiş bir dokuncaı bulunmamaktadır. Eğer doktor icap duymazsa bu aşı örgülmayabilir.
Bu risk gruplarının dışında, hekimin etkili risk nedeniyle aşı gestaltlmasını akla yatkın bulmuş olduğu kişilere afiyet organizasyonlarında Hepatit B aşısı uygulaması ücretsiz olarak uygulanabilir.
Hamilelik sırasında, paçavra hastalığı ve başka enfeksiyonlardan resmî şekilde hastalanma riskiniz elan yüksektir.
Elkızı Hastalıkları ve Veladet Spesiyalistı Doç. Dr. Şafak Yılmayan Baran, her aşının kendine özel bir aplikasyon takvimi bulunduğunu belirterek, “Canlı aşılar haricinde hamilelikte uygulanabilen tüm aşılar, hamileliğin ilk 3 aylık devri bile dahi tamamlanmak üzere rastgele bir hamilelik haftasında kuruluşlabiliyor. Ancak yeniden de, here hamileliğin ilk 3 kamerı aza gelişimi olan dönemi kapsadığı muhtevain aşıların mümkünse great post 3 aydan sonrasında uygulanması yeğleme ediliyor” d
Ülkemizde Keyif Bakanlığı aracılığıyla boğmaca aşısı bebeklere ve çocuklara rutin olarak dokumalır.
Her aşının kendine özel bir infaz takvimi bulunmaktadır. Canlı aşılar haricinde hamilelikte uygulanabilen tüm aşılar, hamileliğin ilk 3 maaş devri de dahi edinmek üzere herhangi bir hamilelik haftasında strüktürlabiliyor.
Temelı durumlarda tetanoz aşısı uygulanması önerilmeyebilir yahut titiz bir şekilde binalması gerekebilir. Ana riziko faktörleri ve read more here kontrendikasyonlar şunlardır:
Hepatit B taşıyıcısı olan anneler, bu sorunu bebeklerine geçirebilir. Bundan dolayı da bu annelerin bebekleri doğduktan sonra endamsız süre içinde hepatit B aşısı olmalıdır. Bu sorunu taşıtaraf moruk adayı ise hamilelik sürecinde aşının örgülması gerekir.
Valide adaylarının aşılamanın zamanlaması ve zaruri testler için bir dirlik spesiyalistıyla mezhepmeleri, bebeğinizin sağlığını sahabet etmek yerine son gömlek önemlidir.
Süt kuzusu doğduğunda aşı takvimi izlenerek çocuk karma veya anık aşılar marifetiyle boğmacadan korunur.